Přestože nedávno skončila zima, venku je už příjemně teplo, sluníčko svítí, stromy i tráva se zelenají a my máme hned lepší náladu. Toto počasí přímo vybízí k prvnímu jarnímu grilování.
Grilování má v česku dlouhou tradici. Zavzpomínejte na doby kempování, táboření, kdy se ve skupinách opékaly špekáčky a pěly písně. Nyní tomu není jinak, avšak už se nejen opéká, ale také ve velkém a s radostí griluje.
Jak vypadá novodobé české grilování? Tato událost je vždy o přátelích, o neorganizované zábavě se spoustou jídla a dobrého pití, tedy pivo. Grilujeme nejen maso, které tak moc milujeme, ale také zeleninu, klobásky, ryby. Češi milují marinády a platí pravidlo, že čím déle je maso naložené, marinované, tím lépe.
Určitě vyzkoušejte nejen k marinování, ale také jako přílohu, některou z OTMA přílohových omáček, od sladké, až po pikantní chuť. Tímto je grilovací sezóna zahájená!!!