O značce OTMA

Značka OTMA má dlouholetou tradici nejen v České republice, ale také na Slovensku. Milovníci tomatových výrobků si mohou vybrat z celé řady kečupů, přílohových i hotových omáček, sterilovaných rajčat, fazolí a samozřejmě také protlaků či pyré. Výrobky té nejvyšší kvality jsou pak k dostání pod značkou Otma Gurmán.

Produkty OTMA usnadňují přípravu pokrmů nejen v domácnosti, ale i na dovolených, při grilování s přáteli či posezení si jenom tak na zahradě.

Receptury všech našich výrobků byly vyvinuty tak, aby pokrmům dodaly tu správnou lahodnou chuť, kterou mají Češi i Slováci tak rádi. Česká značka OTMA prostě rozumí Vaší chuti.

Historie

Historie výrobků značky OTMA se začala psát v roce 1938, kdy Otakar Machálek založil v Mařaticích v Uherském Hradišti továrnu na výrobu ovocných a zeleninových konzerv. Podnik se tehdy rozhodl pojmenovat podle počátečních písmen svého jména a příjmení. Název se ujal a neformálně používal i po druhé světové válce, kdy byl závod znárodněn a stal se z něj státní podnik Biochema.

Výroba konzervovaných produktů v Mařaticích pokračovala i po revolučním roce 1989. Tehdy byla společnost vrácena původním majitelům a vrátila se také k původnímu, mírně upravenému, názvu: OTMA – Sloko, s. r. o.

V roce 1999 celý podnik odkoupila česká potravinářská společnost Hamé, která pod značku OTMA zařadila výrobky prémiové kvality.

V říjnu 2018 začala integrace společností Hamé a Vitana, která byla dokončena 1. února 2020, kdy vznikl nový právní subjekt Orkla Foods Česko a Slovensko.

V rámci optimalizace výrobních kapacit ve společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko došlo na začátku roku 2021 k uzavření závodu v Mařaticích a přesunu výroby do sesterských společností Hamé Babice a Felix. Tato změna nemá v žádném případě vliv na značku, recepturu, chuť a kvalitu produktů. Pro spotřebitele se vůbec nic nemění.

Dobové designy výrobků značky OTMA
Nádvoří závodu Biochema, rok 1946