Historie výrobků značky OTMA se začala psát v roce 1938, kdy Otakar Machálek založil v Mařaticích v Uherském Hradišti továrnu na výrobu ovocných a zeleninových konzerv. Podnik se tehdy rozhodl pojmenovat podle počátečních písmen svého jména a příjmení. Název se ujal a neformálně používal i po druhé světové válce, kdy byl závod znárodněn a stal se z něj státní podnik Biochema.

nuadvozlus-zuavodu-biochema-1946.jpgNádvoří závodu Biochema, rok 1946

 

Výroba konzervovaných produktů v Mařaticích pokračovala i po revolučním roce 1989. Tehdy byla společnost vrácena původním majitelům a vrátila se také k původnímu, mírně upravenému, názvu: OTMA – Sloko, s. r. o.
keteupy.jpg

Dobové designy výrobků značky OTMA


V roce 1999 celý podnik odkoupila česká potravinářská společnost Hamé, která pod značku OTMA zařadila výrobky prémiové kvality a pokračovala ve výrobě v tomto tradičním českém závodě.

Zázemí velké firmy Hamé umožnilo tento závod postupně zmodernizovat tak, aby splňoval všechna přísná kritéria potravinářské výroby. Kvalifikovaní zaměstnanci jsou v současnosti spolu s moderním vybavením a řízenými pracovními postupy zárukou produkce kvalitních potravin pro všechny naše zákazníky.