Vyšla první kniha o Otakaru Machálkovi – zakladateli firmy OTMA z Mařatic - Uherského Hradiště, která si letos připomíná 80 let

Otakar Machálek - legionář, politický vězeň, cestovatel, obchodník  a především zakladatel dodnes fungující značky a potravinářského závodu OTMA v Uherském Hradišti se konečně dočkal své biografie. Její autor, známý uherskohradišťský muzikant a folklorista František Holmes Ilík na publikaci pracoval zhruba 3 roky. V pátek 7. září byla tato nová kniha pokřtěna za osobní přítomnosti syna Otakara Machálka Jana i vnuka Pavla, a to místostarostou Uherského Hradiště Ivo Frolecem, náměstkem ředitele OTMY Zdeňkem Gabrhelem  a historičkou a radní Blanka Rašticovou. Křest proběhl symbolicky v domě č.p. 67 v ulici 1. máje v Mařaticích, tj. přímo v místě, kde před skoro 90 lety Otakar Machálek vybudoval sklepy a prostory pro hromadnou výrobu svého rodícího se byznysu s nakládanou zeleninou.  Otakar Machálek založil závod OTMA (jehož název byl složen z počátečních písmen jeho jména) spolu se svými dvěma švagry v červenci roku 1938, tedy skoro přesně před 80 lety. Vydání publikace finančně podpořili Město Uherské Hradiště, Hamé a Hotel GRAND Uherské Hradiště.

Více informací

Příběh zakladatele OTMY: legionář, továrník i vězeň

Vlastně mohl dělat cokoli, co si zamanul. S tak zajímavým životopisem to nemuselo vůbec dopadnout tak, že Otakar Machálek přesně před osmdesáti lety, 20. července 1938, založil dodnes fungující továrnu na zpracování zeleniny v Mařaticích na jihovýchodní Moravě.

Více informací

Hrajeme o tisíce grilů!

Léto je v plném proudu a Vám k dokonalosti chybí už jenom ugrilovat si s přáteli nebo rodinou pořádný šťavnatý steak, zrající sýr nebo na vlákniny bohatou zeleninu? Zkuste štěstí v naší soutěži a trendy gril může být Váš. 

Více informací

Vyhrajte s OTMOU jednu z více než 60 cen!

OTMA už je s námi neuvěřitelných 80 let! Oslavte s OTMOU její kulatiny a vyhrajte některý z hodnotných dárků.

Více informací

Rajčata dozrála, výroba protlaku v Podivíně běží naplno

V hektolitry hustého protlaku se v těchto dnech mění čerstvě sklizená rajčata v závodu Hamé v jihomoravském Podivíně. Štavnaté plody nejprve kombajny sklidí na polích, odkud se dopraví do blízkého výrobního závodu. Každý den v Podivíně zvládnou zpracovat asi 300 tun rajčat.

Více informací

VYHRAJTE S OTMOU DOMÁCÍ UDÍRNU

Milujete léto a s ním spojené uzení a grilování? OTMA má pro Vás jedinečnou soutěž, díky které můžete na voňavý, šťavnatý steak, či zeleninu pozvat nejen rodinu, ale také své nejbližsí přátelé.  

Více informací

Kemping párty

Soutěžte v Kemping párty a vyhrajte výbavu na letní kempování Všichni cyklisti, turisté, cestovatelé a fanoušci grilování pozor. Hamé vyhlašuje novou soutěž Kemping párty pro všechny spotřebitele, kteří mají rádi výrobky značek Májka, OTMA, Znojmia a Hamé.

Více informací